Havuzda Önce Sağlık

13-02-2019 17:23
Havuzda Önce Sağlık

Sağlıklı, Parlak, Berrak, Mavi bir Havuz için biz Havuz ile ilgilenlerin yapmamız gerekenler şunlardır;

1 ) Havuz Dolum Öncesi Temizlik Havuzun yağı ve kireci asitle temizlenip yosun önleyici sürülüp daha sonra havuz doldurulur.

2 ) Temizlik Sonrası Havuz dolumu tamamlandıktan sonra çökertici ve şoklama uygulaması yapılır. 2 gün dinlenmeye bırakılır.

3 ) PH Seviyesi Kontrolleri Günlük klor ve PH düşürücü kontrolleri yapılır.

4 )Klor Kullanımı Günlük havuza giren kişi sayısına ve havuzun büyüklüğüne göre değişmektedir, dengelenmektedir.

5 ) Klor Şoklaması ve Rutin kontrolleri PH Kontrollerinin Yapılması.

Günlük yapılması gerekenler

                        1     ) Tuz ölçümüTuzlu su havuzların bakımı kontrol ve ölçümleri tecrübeli ellerden yapılır.

2    ) Havuz suyu Ölçümü Test kit Takımı ile Ph ve klor un ölçülmesiyle yapılır.

Yüzme Havuzu ve Süs Havuzu Bakım İlaçları

Yüzme Havuzu ve Süs Havuzu Kimyasal Malzemeleri 

 

Yüzme ve süs Havuzunun dışardan bakıldığında gözle görünen güzelliğinden ayrıyeten kalıcı-salgın  hastalıkların önüne geçilebilmesi açısından yüzme havuzlarının ve süs havuzlarının bakımı son derece önemlidir. Bu konuda hassas olunması gereklidir.Ucuz havuz ürünü(en başta Havuz Kimyasalı olmak üzere Havuz ekipmanı, Havuz ızgarası,Havuz lambası,Havuz merdiveni ve diğer Havuz malzemeleri) veyahut tecrübesiz havuz bakıcısı ile Yüzme ve süs havuzunuzu yönetmeye-kullanmaya çalışmamanızı tavsiye ediyoruz.

Havuz bakımı ile kullanılan suyun – havuzun içerisindeki suyun, havuz çevresinin ve içinin temizliği yapılarak yüzme ve süs havuzunun mikroplardan arındırılma gereklidir.

Sevdiklerimizin eğlendiği, uzun-kısa vakit geçirdiği yüzme ve süs havuzu temiz olduğunda içerisindeki su da sağlıklı,temiz,parlak,berrak bir görünüme sahip olacaktır.

Sağlıklı bir havuz için, Uzun süreli bir eğlence için yüzme ve süs havuzumuzun suyunun içme suyu kadar temiz olması gerekmektedir.

Bu yönde yüzme ve süs havuzumuzun bakım ve temizliği, yüzme ve süs havuzları için özel olarak üretilmiş havuz bakım ilaçları- Sağlık Bakanlığı Onaylı Havuz kimyasalları-Havuz malzemeleri-Havuz ürünleri ile başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Yüzme ve süs havuzunda yüzen veya yüzmeyen insanların-tanıdıkların, çevresel etkiler nedeniyle havuz suyu zamanla ister istemez kirlendiği için Yüzme Havuzunu Temizlik ve Bakımına önem vermeleri gerekmektedir. Sinek, börtü, böcek, arı, çiçek, yaprak, kıl, saç, yağ, salya, ter, güneş yağları, kepek, toz, toprak, kum, çim ve hatta idrar bu kirliliğe sebep olan, zamanla havuz bünyesinde biriken maddelerden bazılarıdır. Sağlık Bakanlığı Onaylı Kaliteli Havuz Kimyasalları bu zararlı veya istenmeyen maddeleri ortadan kaldırarak Yüzme ve süs havuzunu insan sağlığı açısından kullanılabilir hale getirmektedir. 

Yüzme ve süs havuzları yapıları gereği bakteri ve mantar gibi çeşitli hastalıklara neden olan, gözle görülemeyen organizmalar için ideal bir yaşam alanıdır.

Bu organizmalar hastalığa neden olabildikleri gibi yoğunluklarına bağlı olarak Yüzme ve süs havuzunun üzerinde veya içerisinde tortu oluşturabilir hatta suyun bulanmasına yol açabilirler.

Yüzme ve süs Havuzu gibi havuz suyu da özel olarak üretilmiş Sağlık Bakanlığı Onaylı  Havuz Kimyasalları ile düzenli olarak temizlendiğinde veya kullanıldığında gerekli hijyenik ortam-şartlar oluşabilmektedir. 

Yüzme ve süs Havuz suyunun temizliği denilince aklımıza ilk gelenler arasında Sağlık Bakanlığı Onaylı olup olmamasına göre veya ucuz mu kaliteli mi olup olmamasına göre Havuz kimyasalları arasında yüzme havuzu dezenfektanı olarak kullanılan veya bilinen Havuz Kloru-Sodyum hipoklorit dir.

Yüzme ve süs Havuzu dezenfeksiyonu yapılmamış Klorlanmamış suyun bir çok hastalığa sebep olduğu çok aşikar bir gerçektir.

Yüzme ve süs Havuzu bakımı açısından ikinci olarak en bilinebilir konu olarak ise Yüzme ve süs Havuzu için pH(pH düşürücü veya Ph artırıcı) değerinin ayarlanmasıdır. Bunun dolayı ise ideal ve sağlıklı havuz suyu pH değerleri ise 7,2 ile 7,6 arasındadır. Yüzme ve süs Havuzları ideal ve sağlıklı serbest klor oranları ise 0,5 ppm ile 1,5 ppm arasındadır.Yüzme ve süs Havuz suyunun ph 7,6 dan yüksek olduğu durumlarda ize klorun dezenfeksiyon gücü azalacaktır dolayısıyla Yüzme ve süs Havuz suyu ph degerinin 7,0 nin altı oldugu durumlarda ise suyun asitik olması sebebi ile gözlerde ve deride veya vucüdun diğer kısımlarında tahriş olacaktır. Yüzme ve süs Havuz derzleri ve havuz kaplama(Havuz mozaiği-Havuz seramiği-Havuz Btb si veya Lineer Havuz kağıtları) malzemelerine düşük ph ın aşındırıcı etkisi olması sebebi ile zarar verme oranı artacaktır.

 

Yüzme ve süs Havuzu suyunda Klor ve pH değerleri "Havuz Suyu Yönetmeliği” ile belirlenmiştir ve Sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun olmak zorundadır.Aksi takdirde Sağlık görevlilerinin ceza yazma hakları doğmaktadır.

Yüzme ve süs Havuzu suyu Klor ve pH bu değerler arasında dengelenmediğinde havuz içerisinde yosun oluşumu olacaktır.

Yüzme ve süs Havuzu içerisinde bulunan Derz aralarında ve Fayans-Seramik-Btb çatlaklarında yoğunlaşarak yosunu gözle görülür hale getiren mikroorganizmalardan kurtulmanın çaresi ise yine bir Havuz kimyasalı-Havuz bakım ilacı olan "yosun önleyici”dir. Tabikii bu durumda Yosun önleyici havuz kimyasalının yanında Havuz suyu dezenfektanı-Sıvı klor uda kullanmanız daha hızlı bir çözüm yolu olmaya adaydır.

Yüzme ve süs Havuzu suyu içerisinde yer almaya başlayan küçük veya gözle görülmeyen partiküller-mikroorganizmalar da Yüzme ve süs Havuzu sistemi içerisinde bulunan Yüzme havuzu Makine dairesinde Yüzme Havuzu Kum Filtreleri tarafından ayıklanamamaktadır.

Uygun ve Sağlık Bakanlığı Onaylı Havuz kimyasalları kullanılmadığı sürece bu partiküller-mikroorganizmalar suyun berraklığını-parlaklığını-maviliğini bozduğu gibi Havuz lambaları-aydınlatmaları önünde Havuz lambasına yapışarak veya uçuşarak kötü bir izlenime de sebep olacaktır. Bu sebepten ötürü elimizden geldiğince Sağlık Bakanlığı Onaylı Havuz Kimyasallarını kullanmaktan kaçınmayalım.Ucuz Havuz ilacı satın alıp şikayet ediceğimize biraz pahalı Havuz kimyasalı veya Havuz malzemesi satın alıp uzun bir süre şikayet de bulunmayalım.

Kapalı yüzme havuzlarunda ise gerekli tedbir alınmadığında insanların içine çektiği hava akciğerlere zarar verebilmektedir.

Teknik yetersizliğin yanı sıra bilgisizlik ile de içine çekilen Kapalı Yüzme Havuzundaki havanın kapalı yüzme havuzunu kullanan insanların ciğerlerinde sanki  adeta sigara içmiş gibi zararın doğmasına neden olmaktadır. 

Sağlıklı-hijenik-parlak-mavi bir yüzme havuzu için havuz bakımı sırasında doğru orantıda ve kaliteli havuz kimyasalları kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından Onaylanmış ve ihtiyacınıza uygun en ucuz- en ekonomik- en kaliteli-  en etkili Yüzme ve süs Havuz kimyasalları şimdi www.havuz-market.com ’da sizlerle beraber.Kaliteli Havuz Kimyasalları