En Kaliteli Havuz Kimyasalları

30-08-2020 23:00
En Kaliteli Havuz Kimyasalları

 

En Kaliteli Havuz Kimyasalları


En kaliteli havuz kimyasalları kullanarak, havuzunuzun temiz ve berrak kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak, piyasada satılan birçok havuz kimyasalı türü var. Bu türlerin ne işe yaradığınız ve ne zaman kullanılacağını da bilmeniz gerekiyor.


Havuz Kimyasalları Türleri


Tüm havuz kimyasalı türleri belirli ihtiyaçlardan doğmuştur. Yani her tür kimyasalın havuzlarda bir etkisi ve görevi vardır. Aşağıda, havuz temizliği ve hijyeninde kullanılan kimyasalları özelliklerine göre sıraladık.


Granül KLOR 

Havuz suyu içerisinde zamanla oluşan bakteri ve zararlı organizmaların yok edilmesini sağlar. Genel olarak %90 oranında kullanılır. Her gün az bir miktar havuz ekleyebilirsiniz.


Yosun Önleyici

Birçok kişinin bildiğinin aksine yosun önleyici, yosunların temizlenmesi için kullanılmaz. Yosunlar temizlendikten sonra kullanılır ve havuzun bir süre yosun tutmasını engeller. Haftada bir defa kullanımı uygundur. Yosun temizleyici sıvısı ise havuz duvarı kenarı ve havuz zeminindeki yosunların temizlenmesini sağlar.


PH Düşürücü

Havuzunuzun ideal Ph değeri 7,2 ile 7,6 arasında bir değerde olmalıdır. Bu değeri piyasada satılan bazı cihazlardan yararlanarak ölçebilirsiniz. Eğer suyun Ph değeri bu değerler üzerinde ise Ph düşürücü kullanabilirsiniz.


Sıvı Havuz Suyu Çökeltici

Su içerisinde bulunan partiküllerin suyun dibine çökmesini ve kolaylıkla temizlenebilmesini sağlar. Haftada bir kez 100 m3 suya 0,5 litre eklenerek kullanılabilir. Suyun içerisinde bulunan partikül oranına göre kullanım oranı artırılabilir.


Sıvı Havuz Suyu Parlatıcı

Havuz suyunda kullanılan çöktürücü sıvıların topaklaştıramadığı maddeleri topaklaştırarak, suyun dibinde birikmesini sağlar. Böylelikle filtre araçlarıyla su dibindeki bu maddeler kolaylıkla toplanabilir. Suyun rengine göre periyodik olarak kullanılabilir.


Filtre Temizleyicisi

Asit ve hidroklorik asit içeren bu havuz kimyasalı, piyasada toz halinde satılır. Havuz filtrelerinde oluşan kireçlerin giderilmesini sağlar. Filtre kontrolü yapıldıktan sonra periyodik olarak kullanılabilir.


Kış Bakım Kimyasalı

Yosunlaşmayı önleyen bir etkisi vardır. Genelde havuz işletmeleri yaz sezonuna başlamadan önce bakım kimyasalı kullanırlar. 50 m3 suya 3 litre katılarak kullanılır.

 

Kaliteli Havuz Kimyasalı Özellikleri Nasıl Olmalıdır?


Satın aldığınız ürünün sorununuzu çözmesi gerekir. Mesela yosun önleyici havuz kimyasalı, zemin ve duvar kenarında yosun oluşumunu uzun bir süre engellemelidir.


Aynı şekilde çöktürücü kimyasallar, su içerisinde bulunan küçük partiküllerin daha kolay toplanabilmesini sağlamalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.